Sportsskader

Hos Nordisk Osteopati behandler effektivt sportsskader med

- Osteopati
- Fysioterapi

Få hjælp til behandling af din sportsskade hos Nordisk Osteopati

– Vi hjælper dig med effektiv behandling af din sportsskade

Få hurtig hjælp fra en osteopat eller en fysioterapeut efter en let eller svær sportsskade

Mange oplever sportsskader, så er du landet her fordi du har pådraget dig en sportsskade, er du langt fra den eneste. Vi behandler dagligt sportsskader og har derfor stor erfaring med behandlingen af forskellige former for skader, opstået i forbindelse med sport og idræt.

Sportsskader ses ofte i opstart af sæsonen, hvor formen ikke er på toppen eller sidst på sæsonen, hvor trætheden melder sig. Sportsskader kan naturligvis også opstå året rundt, hvis uheldet er ude. Sørger du ikke for at varme ordentligt op, har  du trænet for meget, eller skiftet sportsgren, er risikoen for skader ofte større og ofte er det grundene til at vores klienter har fået skader og søger hjælp.

Vi behandler alle former for sportsskader, både akutte skader og overbelastningsskader. Hos Nordisk Osteopati tilbyder vi behandling med fysioterapi og/eller osteopati. Den optimale behandling afhænger af hvor svær en skade, du har pådraget dig og af hvilken karakter skaden er.

Både fysioterapi og ostepati kan hjælpe dig, hvis du har pådraget dig en sportsskade

Hos Nordisk Osteopati behandler vi mange, som er kommet til skade i forbindelse med sport og idræt i alle afskygninger. Vi har stor erfaring med behandling af elite sportsudøvere, og den erfaring, som vi har oparbejdet via længere forløb herfra, kommer også dig til gode, som er på motionistplan. Vi behandler både dig, som er motionist, og dig som elite sportsudøver.

De typiske skader, vi oplever, er hovedsageligt er:

Kan du nikke genkendende til nogle af disse symptomer, er vi eksperter i at hjælpe dig godt videre og sikkert igennem din skade som f.eks.:

  • Forstuvet ankel eller håndled
  • Forvredet knæ
  • Fibersprængning
  • Seneskader
  • Slag som giver ondt i ryggen, ondt i nakken eller ondt i skulderen m.m
  • Overbelastningsskader som giver smerter i albue, skulder, knæ, ben, lyske eller lænd m.m

Afhængig af hvor stor din skade er, kan vi tilbyde både fysioterapi og osteopati. Er du i tvivl om, hvilken behandlingsform som er den bedste for dig lige nu, så ring ind til os for afklaring. Vi tilbyder enkeltstående behandlinger og tilpassede behandlingsforløb. Vi kan også rådgive dig om, hvordan du lærer at lytte bedre til din krop, så din skade ikke opstår igen, hvis det er en overbelastningsskade.

Hvad siger kunderne?

”Jeg har haft ondt mange steder i kroppen i næsten 10 år, uden at nogen rigtig har kunnet finde ud af, hvad der var i vejen.
Til sidst var det virkelig ved at være slemt, men så blev jeg anbefalet at gå til en osteopat. Og her hos EQ Performance har de virkelig kunnet hjælpe mig.
De arbejder med hele kroppen – selv min astma tager de sig af. Det er simpelthen super! Min livskvalitet er blevet så meget bedre!”

”Jeg har gennem en længere periode – over et par år – døjet med smerter i venstre side af ryggen.
Jeg har løbende gået til kiropraktisk behandling, da min ryg er udfordret af at være præget af Scheuermanns sygdom.
Men det er faktisk først efter at have været igennem behandling hos Morten Vind, at der er kommet styr på smerterne i venstre side af min ryg.
Jeg er i dag smertefri og kan igen deltage i fysisk træning med rygøvelser. Det var udelukket førhen pga. kraftige smerter.
Jeg er dermed også sluppet for at skulle tage smertestillende medicin.
Jeg er derfor yderst tilfreds med den måde, Morten har grebet behandlingen an, og Morten har også været yderst pædagogisk i sin måde at forklare behandlingen på. Tak!
Morten har min varmeste anbefaling”

”Morten er rigtig god til at se på helheden – ikke kun på det enkelte overbelastede og ømme led. Han er god til at finde ondets rod – og så er han god til at forklare, hvad der sker, og hvad det er, han gør. F.eks. undrede jeg mig over, at han trykkede mig både på maven og i nakken, når nu det var kors- og halebenet, det var galt med. Men det virkede jo!

Morten har helt klart været min redning her under min graviditet. Det er hans fortjeneste, at den har været så smertefri, som den har.”

Læs hele Christinas historie her.

Bestil tid:

Skriv besked:

Lad os tage en snak
Sender

Hoftesmerter har stor betydning for livskvaliteten

Har du brug for en fysioterapeut eller en osteopat til din nuværende skade?

– Læs mere om osteopati og fysioterapi

Det kan være, at du lige nu søger information om din skade, og om hvorvidt du har brug for en behandling eller ej. Det kan kun du mærke. Har du svært ved at vurdere omfanget af i din skade, er det en sund ting at rådføre dig med din familie eller gode venner, som kender dig godt og som kan hjælpe dig med gode råd. Har du brug for vores vurdering, er du velkommen til i første omgang at ringe ind til os for afklaring. Er smerterne vedvarende, hvor det hverken bliver bedre eller værre, eller bliver det kun værre og værre, så har du som udgangspunkt brug for behandling.
Vores dygtige fysioterapeuter er under uddannelse til osteopat og kan hjælpe med en helhedsorienteret behandling af alle milde til svære sportsskader. Er skaden mere kompleks, eller har du brug for en dybere vejledning i, hvordan du kommer dig hurtigere eller undgår fremtidige skader, anbefaler dig behandling hos en af vores osteopater.

Løbeskader fylder en del i statistikken over sportsskader. Omkring 1/3 del af Danmarks befolkning løber, og over 40% af dem kommer på et tidspunkt til skade i forbindelse med løb

Kontakt os eller book en tid for at få hjælp til din sportsskade

Ondt i knæet - Behandling med Fysioterapi og Osteopati

Selvhjælp når du oplever en akut sportsskade

En akut sportsskade opstår selvsagt, mens du er fysisk aktiv. Din krop reagerer omgående på skaden, og du kan opleve symptomer som smerte, varme i området, hævelse, rødme, lokal temperatursvingning og funktionsnedsættelse i større eller mindre grad. Ved akut skade ved f.eks. forkert eller uheldig bevægelse kan du være uheldig at have pådraget dig en forstuvning, forstrækning, fibersprængning eller i værste fald knoglebrud. Ved mistanke om knoglebrud bør du altid kontakte din læge eller skadestuen. Ved en akut sportsskade vil du ikke være i tvivl om, at du har brug for ekstra hvile og evt. hjælp via behandling af skaden.

Gode råd til behandling af en akutopstået sportsskade:

  • Ro på – Hold helt pause fra det, du var i gang med
  • Is på – Nedkøl det område, hvor du mærker din skade. Is er smertelindrende og dæmper hævelsen
  • Læg kompression på området – Brug et elastikbind, da det mindsker hævelse og forhindrer udsivning af blod til de ødelagte blodkar
  • Elevation – Hold det skadede område over hjertehøjde de første 24-74 timer så ofte som muligt. Det mindsker hævelse og aflaster
  • Find frem til, om du har brug for behandling af din skade

Årsager til overbelastningsskader

Der kan være mange årsager til at pådrage sig en overbelastningsskade, og det behøver ikke nødvendigvis at handle om dårlig form. Ved al sport handler det, om du skal lære din krop at kende, så du kan huske at lytte efter, hvad den har brug for, når du udsætter den for sport, uanset intensitet og frekvens. En overbelastningsskade kan ske ved for hård træning, for hård sæsonopstart, for lidt restitution i dine træningspas, skift til anden sportsgren osv. En overbelastningsskade forværres over tid, og gentagelserne vil kun forværre dit forløb. Derimod vil din tilstand forbedres ved hvile og ro, men den vil genopstå ved næste træningspas, hvis ikke der tages korrekt hånd om skaden. En overbelastningsskade opstår oftest i albuer, ben, skuldre, lyske og ryg/lænd og skyldes, at du overbrugt den kapacitet, som dit væv tillader. Har du fået oparbejdet dig en svær overbelastningsskade, kan det betyde en periode med fuldkommen ro på.

Har jeg en overbelastningsskade?

Symptomerne på en overbelastningsskaade varierer alt efter, hvilken type skade, der er tale om. Du mærker en dybere og murrende fornemmelse samt smerter fremfor almindelig ømhed/træthed i musklerne. Der kan også forekomme rødme, smerte og hævelse. Det kan være, at du er begyndt at have ondt i kroppen og føler dig stiv om morgenen eller at du føler, at du har brug for ekstra opvarmning for at komme i gang. Når der er smerter under træning eller efter træning irritation i området eller følelsen af uoplagthed, er du slet ikke i tvivl om, at du har pådraget dig en overbelastningsskade, som kræver, at du tager handling – og et genoptræningsforløb.

mavesmerter, lænde og Lyskesmerter, osteopati kan hjælpe

Gode råd ved overbelastningsskader

  • De fleste milde overbelastningsskader går over med aflastning og hvile. Oftest kræver det ikke indblanding fra din læge – medmindre du er i tvivl!
  • Det kan være en god idé at tage smertestillende medicin for at få kroppen til at slappe af.
  • Lær hvad aktiv restitution gør for kroppen. Mange overser, hvor vigtigt det er for optimal en træningsindsats
  • Beløn dig selv med en eller flere rolige træningsuger, hvis det er muligt. Måske din intensitet skal helt ned på 25%
  • Selvom det kan være svært, er det vigtigt at være tålmodig. Visse overbelastningsskader kan tage sin tid
  • Få behandling af din skade for hurtigere heling af skaden
  • Tal med din fysioterapeut eller osteopat om, hvorfor dine skader opstår, så du får hjælp til at forstå din krop bedre

Hos Nordisk Osteopati er du i trygge hænder. Vi lover dig kun noget, som vi kan holde. Vi lover dig også, at vi tænker i årsagssammenhænge og tager hele din krop i betragtning, når vi behandler dig. Vi er for at hjælpe dig, så du kan komme hurtigst muligt og bedst muligt kan komme igang med din sport igen.

Hos Nordisk Osteopati møder du følgende Osteopater og Fysioterapeuter

Morten Vind-Visby

Morten Vind-Visby

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Amalie Rygner

Amalie Rygner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Ronnie Gyldenvang

Ronnie Gyldenvang

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Helena Madsen

Helena Madsen

Uddannet i Osteopati (DO) (M.R.O.DK) afventer autorisering, aut. Fysioterapeut
Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Nicolai Mattiazzo Blom Salmonsen

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Michael Weber Jørner

Michael Weber Jørner

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
 Ammar Zeeshan Lone

Ammar Zeeshan Lone

Aut. Osteopat og Fysioterapeut
Niklas Haapalo

Niklas Haapalo

Aut. Osteopat og Fysioterapeut

Alle vores behandlere er:

– Fysioterapeuter og osteopater

  • Autoriserede Osteopater DO M.R.O.DK

  • Autoriserede fysioterapeuter

  • Har over 5 års erhvervserfaring

  • Medlem af Danske Fysioterapeuter

Som en del af Nordisk Osteopati

– deltager alle behandlere i:

  • Fælles Faglig Udvikling

  • Fælles Erfaringsudveksling

  • Personlig Faglig Udvikling

  • Mindst fire efteruddannelseskurser om året

Du finder dine Nordisk Osteopati klinikker her

Vores erfarne Osteopater og Fysioterapeuter hjælper dig med din sportsskade

– Hos Nordisk Osteopati er du i trygge hænder

Spørgsmål? Klik her